Courgettecannelloni met kippengehakt in tomatensaus en orzo

40 MIN
2 personen
Courgettecannelloni met kippengehakt in tomatensaus en orzo

Origineel en lekker, dat zijn deze courgettecannelloni zeker! We maken een vulling van kippengehakt in kruidige tomatensaus en daarbij komt Griekse orzo pasta. 10/10 op smaak en creativiteit!

Ingrediënten

  • 300 g kippengehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 courgettes
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 250 ml tomatenpassata
  • 30 g gratinkaas
  • 125 g orzo
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verhit 1/3 van de olijfolie in een pan en voeg het kippengehakt toe. Bak 5 minuten, schep regelmatig om.
  3. Pers ondertussen de knoflook. Snij de ui fijn. Trek met een dunschiller lange linten van de courgette, zodat je gelijke plakjes verkrijgt. Snij de zachte kern van de courgettes fijn.
  4. Schep het gebakken kippengehakt uit de pan en hou even apart. Verhit 1/3 van de olijfolie in de pan en voeg de ui, knoflook, de Italiaanse kruiden en de fijngesneden kern van de courgette toe. Roerbak 5 minuten. Voeg het kippengehakt en de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe en meng goed. Laat nog 2 minuten stoven. Kruid met peper en zout.
  5. Neem een ovenschaal en vet die in met de rest van de olijfolie. Leg 3 plakjes courgette voor je uit en leg ze dakpangewijs (met 1 randje ongeveer 1 centimeter overlappend) op elkaar. Schep er wat van de vulling op en rol op. Schik in de ovenschaal. Herhaal tot alle courgetteplakjes en vulling op zijn.
  6. Verdeel de aangegeven hoeveelheid tomatenpassata over de courgetterolletjes. Strooi er de gratinkaas over. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orzo beetgaar in 8 minuten. Giet af en spoel met warm water.
  8. Zet de ovenschotel nog 3 minuten onder de grill van de oven voor een mooi goudgeel korstje. Serveer samen met de orzo.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 843.81 kcal
Koolhydraten 69.75 g
waarvan suikers 24.96 g
Vet 37.93 g
waarvan verzadigd 9.02 g
Proteïnen 51.64 g
Vezels 9.3 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin