Boeuf bourguignon

260 MIN
4 personen
Boeuf bourguignon

Ingrediënten

  • 800 g rundvlees, in blokjes
  • 120 g gerookt spek, in reepjes
  • 20 zilveruitjes, gepeld
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1 prei, in ringen
  • 2 wortelen, in schijfjes
  • 1 stengel selder, in stukjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 el bloem
  • ½ l runderbouillon
  • 75 cl rode wijn
  • 1 el boter
  • 1 kruidentuiltje, tijm, laurier, peterseliestengels
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe het rundvlees samen met de prei, de selder, de wortelen en de ui in een kom. Kruid met peper en zout en voeg het kruidentuiltje toe. Schenk er de wijn bij tot alles goed onder staat en laat enkele uren afgedekt marineren in de koelkast.
  2. Giet de marinade door een ruime zeef en bewaar zowel het marinadevocht, de groenten als het vlees.
  3. Schep het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Bak het vlees in een grote stoofpot langs alle kanten goudbruin in de boter. Bestrooi met de bloem en schep goed om.
  4. Blus het geheel met de runderbouillon en het marinadevocht. Breng aan de kook en laat 1,5 uur op een zacht vuur sudderen. Voeg de gemarineerde groenten, de zilveruitjes, de champignons en het spek toe. Laat nog een half uur sudderen en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 866.06 kcal
Koolhydraten 16.69 g
waarvan suikers 6.89 g
Vet 49.92 g
waarvan verzadigd 24.21 g
Proteïnen 48.1 g
Vezels 6.1 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin