Stoofschotel met kip en chorizo

90 MIN
4 personen
Stoofschotel met kip en chorizo

Een heerlijk Spaans getint winters stoofpotje met kip, kikkerwten, spek en chorizo. Serveer met couscous.

Ingrediënten

  • 2 kippenborsten, in stukjes
  • 4 plakken spek
  • 150 g chorizo, in plakjes
  • 300 g kikkererwten, uitgelekt
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 ui, in ringen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 300 ml kippenbouillon
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl paprikapoeder
  • 4 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Bak het spek enkele minuten krokant in een pan zonder vetstof. Voeg de olijfolie toe en bak de kip en de chorizo mee aan. Kruid bij met peper en zout.
  2. Voeg de ui, de knoflook en de paprika toe en laat 5 minuutjes afgedekt verder bakken. Doe er dan de tomatenblokjes, de kikkererwten, de suiker, de paprikapoeder en de helft van de peterselie bij. Blus met de bouillon en laat 10 minuutjes afgedekt sudderen. Laat daarna nog 20 minuten indikken zonder deksel.
  3. Verdeel de stoofschotel over de borden en werk af met de resterende peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 671.55 kcal
Koolhydraten 21.06 g
waarvan suikers 7.86 g
Vet 48.7 g
waarvan verzadigd 17.86 g
Proteïnen 35.6 g
Vezels 7.46 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin