Penne chili con carne met cheddar

20 MIN
2 personen
Penne chili con carne met cheddar

Een gerecht dat je niet snel in Mexico zal tegenkomen, maar toch is het verrassend lekker: penne in combinatie met chili con carne saus. Klaar in 20 minuten. Werk af met geraspte cheddar en koriander en smullen maar!

Ingrediënten

  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 blik rode bonen
  • 200 g penne
  • 2 kl komijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 g koriander
  • 30 g cheddarkaas
  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verhit de olijfolie in een stoofpot en voeg het gehakt toe. Roerbak 4 minuten en snij ondertussen de rode paprika in blokjes. Laat de bonen uitlekken.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 10-12 minuten.
  3. Voeg de rode paprika, komijn en cayennepeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt) toe aan het gehakt. Laat 3 minuten bakken en voeg dan de tomatenblokjes en rode bonen toe. Breng aan de kook en laat 8 minuten zachtjes pruttelen. Kruid met peper en zout.
  4. Pluk de blaadjes koriander. Giet de pasta af en meng door de chili con carne.
  5. Schep de penne chili con carne in diepe borden en strooi er de cheddarkaas over. Werk af met blaadjes koriander en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1037.67 kcal
Koolhydraten 118.04 g
waarvan suikers 12.13 g
Vet 34.88 g
waarvan verzadigd 12.24 g
Proteïnen 58.27 g
Vezels 11.02 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin