Chili con carne enchiladas

35 MIN
2 personen
Chili con carne enchiladas

We nemen 2 Mexicaanse klassiekers en maken er een verrassend lekker en originele ovenschotel mee. Pittig, warm en hartverwarmend. Dat zal smaken op een koude dag!

Ingrediënten

  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • ½ blik rode bonen
  • 2 kl komijn
  • 500 ml tomatenpassata
  • 4 tortilla's
  • 30 g cheddarkaas
  • 2 lente-uitjes
  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verhit de olijfolie in een stoofpot en voeg het gehakt toe. Roerbak 4 minuten en snij ondertussen de rode paprika in blokjes en de ui fijn. Laat de bonen uitlekken.
  3. Voeg de rode paprika, ui, komijn en cayennepeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt) toe aan het gehakt. Laat 3 minuten bakken en voeg dan de helft van de passata en rode bonen toe. Breng aan de kook en laat nog 5 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
  4. Verdeel de chili con carne voorzichtig over de tortilla's en rol ze dicht. Leg ze in een ovenschaal. Schep de rest van de passata over de enchiladas en bestrooi met de geraspte cheddar. Zet 10 minuten in de oven, tot de kaas begint te smelten.
  5. Snij de lente-ui in schuine ringen. Serveer de ovenschotel met de lente-ui erover gestrooid.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 870.27 kcal
Koolhydraten 80.65 g
waarvan suikers 14.28 g
Vet 37.35 g
waarvan verzadigd 14.82 g
Proteïnen 46.39 g
Vezels 8.49 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin