Mexicaanse ovenschotel met gehakt

30 MIN
2 personen
Mexicaanse ovenschotel met gehakt

Heb je zin in typische Mexicaanse smaken, maar wil je toch geen caloriebommetje eten? Dan is deze ovenschotel met gehakt, maïs, jalapeños en een pittige tomatensaus het ideale compromis voor jou. Lekker comfort food dat toch koolhydraatarm is, daar houden we van!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 jalapeñopepers
  • 1 blikje maïs
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 40 g cheddarkaas
  • 1 lente-uitje
  • 1 potje lichte zure room
  • 1 el olijfolie
  • zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui fijn. Snij de rode paprika in reepjes. Snij de jalapeñopepers in ringen. Laat de maïs uitlekken.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de ui toe. Stoof 2 minuten en voeg dan het gehakt en paprika toe. Bak het gehakt 5 minuten en voeg dan de Mexicaanse kruidenmix, de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt), een snufje zout en de tomatenblokjes toe. Laat nog 5 minuten pruttelen, roer er de maïs door en schep over in een ovenschaal.
  3. Verdeel de jalapeñopepers over de ovenschotel en strooi er de cheddarkaas over. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Snij de lente-ui in ringen. Doe de zure room in een kommetje en meng er de lente-ui door.
  5. Serveer de ovenschotel met de zure room erbij.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 702.21 kcal
Koolhydraten 36.7 g
waarvan suikers 21.61 g
Vet 43.16 g
waarvan verzadigd 19.16 g
Proteïnen 38.76 g
Vezels 8.78 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin