Cannelloni, de Italiaanse gevulde pastabuisjes die dan gegratineerd worden in de oven, wie lust ze niet? Wij zijn helemaal fan en wijden er daarom ook graag een artikel aan. 'Cannelloni' wil in het Italiaans letterlijk zeggen 'grote pijpen' en het verwijst dan ook naar de pasta in de typische buisjesvorm.

Je kan de buisjes zo in de winkel kopen, maar wij vinden het eigenlijk gemakkelijker om lasagnevellen als basis te gebruiken. Die kook je kort voor en daar kan je dan gemakkelijk je vulling opscheppen en oprollen. Geen gedoe met spuitzakken enzovoort. Hierbij onze favorieten op een rijtje!

 1. Cannelloni met ricotta en spinazie


Cannelloni met ricotta en spinazie

Een echte vegetarische klassieker, met ricotta en spinazie. In dit heerlijke recept zitten ook pijnboompitten, voor een crunchy verrassing!

 2. Cannelloni met prei en mascarpone

Cannelloni met prei en mascarpone


Deze vegetarische rolletjes met prei, hazelnoten en een romige mascarponesaus zijn echt heerlijk comfort food. Om van te genieten op een lekker koude dag.

3. Cannelloni met zalm en spinazie


Cannelloni met zalm en spinazie


Zalm leent zich ook uitstekend om de pastabuisjes mee op te vullen. In dit recept wordt zalmfilet gebruikt, maar met gerookte zalm kan het ook!

 4. Cannelloni met ham en prei

Cannelloni met ham en prei


Gratins hoeven niet altijd zwaar te zijn! Zoals deze originele lasagnebladeren gevuld met ham en prei en een lichte kaassaus. Perfecte lichte winterkost!

 5. Cannelloni bolognaise


Cannelloni bolognaise

En het kan ook met een klassieke Bolognaisesaus. Het is toch weer eens iets anders als een gewone spaghetti. Wel even lekker, dat wel! Echt zin in de Italiaanse pastabuisjes nu? Dit gerechtje vind je in de 15gram Foodbox van deze week. Bekijk het volledige weekmenu hier.