Cannelloni met ricotta en geitenkaas

50 MIN
4 personen
Cannelloni met ricotta en geitenkaas

Ingrediënten

  • 250 g cannelloni
  • 250 g ricotta
  • 250 g geitenkaas
  • 200 g parmezaan, geraspt
  • 100 g mozzarella, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el olijfolie
  • 2 el amandelpoeder
  • 2 el munt, fijngehakt
  • peper en zout
  • Voor de tomatensaus

  • 800 g tomatenblokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el basilicum, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Roer de ricotta glad met de geitenkaas, de knoflook en de helft van de parmezaan. Meng de munt en het amandelpoeder erdoor. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Vul de cannelloni met behulp van een spuitzak.
  3. Schep een de helft van de tomatensaus in een ovenschaal. Leg de cannelloni naast elkaar in de schaal. Lepel de rest van tomatensaus erover. Bestrooi met de rest van de parmezaan en de mozzarella. Zet 30 minuten in de oven.
  4. Voor de tomatensaus

  5. Fruit de ui en de knoflook glazig in olijfolie. Doe er de tomaten en de basilicum bij. Voeg een flinke scheut water toe en laat 15 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 771.37 kcal
Koolhydraten 29.35 g
waarvan suikers 10.39 g
Vet 52.36 g
waarvan verzadigd 25.42 g
Proteïnen 46.48 g
Vezels 5.25 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin