Caesar salade, een ware klassieker onder de salades. Zouden we zelfs de keizer van de salades durven zeggen? Wel nee, want deze salade is niet, zoals vele mensen denken naar Julius Caesar vernoemd, maar naar de uitvinder: Caesar Cardini.

Cardini was een hotel-en restauranteigenaar uit San Diego in de Verenigde Staten. Op een dag in 1924 was het zo druk in zijn restaurant, dat hij nog maar enkele ingrediënten in zijn keuken voorradig had. Hij begon dan maar salades te maken met wat hij nog had. Daags nadien kwamen mensen terug naar het restaurant om te vragen naar die specifieke salade. De Caesar salade was geboren!

De acht oorspronkelijke ingrediënten waren: Romeinse sla (vandaar ook wel die associatie met de Julius misschien), croutons, knoflook, parmezaan, ei, worcestersaus, olijfolie en citroensap. Ondertussen bestaan er talloze variaties en andere creatieve manieren om deze iconische salade te maken. Wij zetten onze favorieten op een rijtje!

1. Caesar salade met kip


Caesar salade met kip

Deze caesar salade benadert het origineel. Er is flink wat discussie of ansjovis in een klassieke Caesar hoort of niet. Aan jou om te kiezen of je ze al dan niet gebruikt!

2. Caesar salade met avocado


Caesar salade met avocado

Een plaatje van een slaatje, deze caesar salade met een avocadoroos. Het vraagt wat oefening om de avocadoroos te maken, maar het resultaat is spectaculair!

3. Caesar salade in een bokaal


Caesar salad in een bokaal

Deze caesar salad in een bokaal doet het uitstekend als lunch om mee te nemen of op een picknick. Meng de salade vlak voor het opeten goed door elkaar, easy!

4. Lichte caesarsandwich met kip


Lichte caesarsandwich met kip

Hoewel caesar salad een salade is, durven er wel eens flink wat verborgen calorieën in sluipen. Dan is deze caesarsandwich met kip een lekker licht alternatief!

5. Caesar salade wraps


Caesar salade wraps met kip

Een originele versie van Caesar salade in wraps met krokante pijnboompitjes en een lichtere dressing op basis van yoghurt. Lekker licht en overheerlijk! Ook ideaal om een restje caesar salade mee te nenem als lunch trouwens!

6. Caesar salade met zalm


Caesarsalade met zalm

Een originele variatie op een klassieker: caesarsalade met gebakken zalm. Perfect voor een zomerse maaltijd!

7. Caesar salade met parmezaancroutons


Caesar salade met parmezaancroutons

Een klassieker met een twist (ons handelsmerk eigenlijk): de heerlijke Caesar salade met originele parmezaancroutons en een zalig zacht gekookt eitje erbij.  Deze originele salade kan je trouwens deze week bij de 15gram Foodbox bestellen. Ontdek het volledige menu hier!