Caesar salade met parmezaancroutons

20 MIN
2 personen
Caesar salade met parmezaancroutons

Een klassieker met een twist (ons handelsmerk eigenlijk): de heerlijke Caesar salade met originele parmezaancroutons en een zalig zacht gekookt eitje erbij.

Ingrediënten

  • 1 stokbroodje
  • 40 g parmezaan
  • 2 bio-eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 3 little gems
  • 125 g kerstomaten
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 3 el mayonaise
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij het brood in gelijke blokjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Strooi de helft van de parmezaan over de croutons. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Leg de eieren in een steelpannetje en zet onder met water. Breng het water aan de kook en laat 6 minuten koken. Laat de eieren schrikken onder koud water.
  3. Pers de knoflook. Meng de wittewijnazijn met de mayonaise, de knoflook en de rest van de parmezaan in een kommetje. Kruid met peper en zout. Voeg eventueel nog een klein scheutje water toe voor een mooie lopende saus.
  4. Was en scheur de little gem in stukken en doe ze in een grote kom. Meng er de helft van de dressing door. Verdeel de sla over borden. Snij de kerstomaten in kwartjes. Pel de eieren en halveer ze. Schik op ieder bord 2 halve eieren. Verdeel de parmezaancroutons en kerstomaten over de borden. Druppel de rest van de dressing over de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 625.22 kcal
Koolhydraten 47.99 g
waarvan suikers 4.59 g
Vet 38.39 g
waarvan verzadigd 9.09 g
Proteïnen 22.97 g
Vezels 4.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin