Caesar salade met witloof

15 MIN
4 personen
Caesar salade met witloof

De klassieke caesar salade met een verrassende twist: met blaadjes rauw witloof erbij, het smaakt verrassend goed! Je kan er ook nog krokant gebakken spekjes bijdoen.

Ingrediënten

  • 4 stronkjes witloof
  • 1 krop Romeinse sla
  • 1 teentje knoflook
  • 12 appelkappertjes
  • 50 g parmezaanschilfers
  • 30 g parmezaan, geraspt
  • 3 el croutons
  • 2 bio-eieren
  • 8 el mayonaise
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de eieren halfhard, pel ze en halveer ze. Maak de blaadjes los van het witloof. Snij de Romeinse sla in brede reepjes.
  2. Meng de mayonaise met de geperste knoflook, de geraspte parmezaan, peper en zout.
  3. Meng de Romeinse sla en het witloof met de dressing. Serveer de salade met de eitjes, parmezaanschilfers, appelkappertjes en croutons.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 415.87 kcal
Koolhydraten 11.87 g
waarvan suikers 3.98 g
Vet 33.78 g
waarvan verzadigd 7.95 g
Proteïnen 16.48 g
Vezels 3.57 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin