Taco's met kip en ananas

25 MIN
4 personen
Taco's met kip en ananas

Kip en ananas zijn een heerlijke combinatie in deze pittige Mexicaanse taco's. Serveer met jouw favoriete Mexicaanse sausjes zoals guacamole en pico de gallo.

Ingrediënten

  • 500 g kippendijen
  • 8 maïstortilla's
  • 1 ui, fijngesneden
  • ½ ananas, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 200 ml tomatenpassata
  • 2 el blonde suiker
  • 2 el ciderazijn
  • Mexicaanse chilisaus
  • 1 el plantaardige olie
  • 10 g koriander, blaadjes geplukt en gehakt
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el komijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de kippendijen in kleine stukjes.
  2. Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een antikleefpan. Voeg de helft van de fijngesneden ui en de kippenblokjes toe, kruid met peper en zout. Laat 5 minuten krachtig bakken, schep regelmatig om. Voeg dan de kruiden, azijn, passata en de lichtbruine suiker toe. Laat nog 5 minuten bakken en schep dan uit de pan.
  3. Maak de salsa: meng de blokjes ananas, de rest van de ui en de koriander onder mekaar. Kruid met peper en zout.
  4. Verwarm de maïstortilla's in een pan in een klein beetje plantaardige olie. Serveer de tortilla's met de kipmengeling, ananassalsa en chilisaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 555.32 kcal
Koolhydraten 70.5 g
waarvan suikers 21.91 g
Vet 13.64 g
waarvan verzadigd 2.41 g
Proteïnen 34.2 g
Vezels 5.41 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin