Kipsatés met maïs en tomatensalade

20 MIN
2 personen
Kipsatés met maïs en tomatensalade

Heerlijk licht en toch zo lekker! Maak vooral deze lekkere kipsaté's met verse maïs en een frisse tomatensalade eens zelf klaar. Ook ideaal voor op de barbecue!

Ingrediënten

  • 1 maïskolf
  • 10 g tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kipfilet
  • 4 spiesjes, geweekt in water
  • 250 g kerstomaten
  • 4 lente-uitjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot water aan de kook. Verwijder het kaf van de maïs. Kook de maïskolf 5 minuten en laat uitlekken.
  2. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Pers de teentjes knoflook. Snij de kip in blokjes. Doe alles in een kom, samen met 1 eetlepel olijfolie en kruid met peper en zout. Meng goed en rijg dan de kippenblokjes aan de satéstokjes.
  3. Verhit een grillpan en bak de maïskolf en de kipsaté's.
  4. Snij ondertussen de kerstomaatjes in twee. Snij de lente-ui in ringetjes. Meng alles in een kom met 1 eetlepel olijfolie, 1 koffielepel balsamico en peper en zout.
  5. Snij de maïskolf in twee. Serveer de kipsatés samen met de maïs en de tomatensalade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 511.41 kcal
Koolhydraten 41.78 g
waarvan suikers 4.77 g
Vet 19.88 g
waarvan verzadigd 2.81 g
Proteïnen 41.11 g
Vezels 3.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin