Vegetarische lasagne

65 MIN
4 personen
Vegetarische lasagne

Deze vegetarische lasagne moet niet onderdoen voor zijn broertje met vlees. De aubergine zorgt voor een stevige textuur en vult lekker goed.

Ingrediënten

  • 12 lasagnevellen
  • 2 aubergines, in schijfjes
  • 600 g tomaten, in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 bollen mozzarella, in plakjes
  • 40 g parmezaan, geraspt
  • 50 g bloem
  • ½ l melk
  • 1 el olijfolie
  • 50 g boter
  • 5 kl tijm
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Stoof de ui samen met tomatenblokjes 5 minuten in wat olijfolie. Kruid naar smaak met tijm, peper en zout. Haal nadien van het vuur en laat rusten.
  3. Bak nu de schijven aubergine goudbruin in wat olijfolie. Haal ook van het vuur en laat rusten.
  4. Smelt de boter in een steelpan. Strooi er de bloem over en laat opdrogen. Schenk er de melk bij en laat al roerend indikken. Meng er de parmezaan door en kruid af met nootmuskaat, peper en zout.
  5. Giet een laag kaassaus in een ovenschaal. Verdeel hierover de helft van de lasagnevellen, de tomatensaus en de aubergines. Herhaal dit nog een keer en eindig met de mozzarella.
  6. Zet de ovenschaal 45 minuten in de oven tot de lasagne gaar is.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 601.95 kcal
Koolhydraten 41.07 g
waarvan suikers 14.46 g
Vet 34.71 g
waarvan verzadigd 18.63 g
Proteïnen 30.4 g
Vezels 7.68 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin