Cannelloni met spinazie en ricotta

90 MIN
8 personen
Cannelloni met spinazie en ricotta

Spinazie en ricotta zijn perfecte vulling voor canneloni, Italiaanse pastabuisjes. Met een smaakvolle tomatensaus bij, is het een heerlijke ovenschotel.

Ingrediënten

  • 200 g cannelloni
  • 500 g spinazie
  • 800 g tomatenblokjes
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 125 g mozzarella
  • 100 g parmezaan, geraspt
  • 400 g ricotta
  • 250 g mascarpone
  • 2 el basterdsuiker
  • 1 el rode wijnazijn
  • 2 el melk
  • 2 el olijfolie
  • 1 bosje basilicum
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Stoof de knoflook aan in de olijfolie. Voeg er na 1 minuut de suiker, wijnazijn en tomatenblokjes aan toe. Kruid met peper en zout en laat 20 minuten sudderen. Roer regelmatig tot de saus aandikt. Doe er dan de basilicumblaadjes bij. Giet de saus over in een ovenschotel en zet opzij.
  3. Meng de mascarpone met de melk tot een saus. Zet ook even opzij.
  4. Leg de spinazie in een vergiet en giet er kokend water over. Laat afkoelen en wring het water eruit. Hak de spinazie grof. Meng het samen met de ricotta en de helft van de parmezaanse kaas in een kom . Kruid goed met peper, zout en de nootmuskaat.
  5. Vul de cannelloni met de spinazie-ricotta vulling. Leg ze op de tomatensaus en overgiet ze met de mascarpone. Bestrooi met de rest van de parmezaanse kaas en de mozzarella. Zet de schotel 30-35 minuten in de oven tot het goudbruin ziet.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 414.26 kcal
Koolhydraten 15.1 g
waarvan suikers 7.55 g
Vet 31.29 g
waarvan verzadigd 17.89 g
Proteïnen 18.56 g
Vezels 2.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin