Melanzane alla parmegiana

65 MIN
4 personen
Melanzane alla parmegiana

Melanzane alla parmegiana is een klassiek gerecht uit Italië met aubergine, mozzarella, tomatensaus en parmezaanse kaas. Een vegetarische topper!

Ingrediënten

  • 4 aubergines, in repen
  • 800 g tomaten, ontveld en in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 g parmezaan, geraspt
  • 2 bollen mozzarella, in plakken
  • 6 el olijfolie
  • 15 g tijmblaadjes, fijngehakt
  • 2 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Bestrooi de plakken aubergine met voldoende zout en laat 20 minuten van hun vocht onttrekken. Spoel ze nadien af en dep droog met keukenpapier.
  3. Fruit de ui samen met de knoflook aan in 3 eetlepels olijfolie. Roer er na 2 minuten de tomaten door. Breng op smaak met suiker, peper en zout. Laat 15 minuten pruttelen.
  4. Bak de aubergines in een andere pan 2 minuten aan beiden kanten in de rest van de olijfolie. Laat ze nadien uitlekken op keukenpapier.
  5. Schik een derde van de aubergines in een ovenschaal en schenk er de helft van de tomatensaus over. Beleg met enkele plakken mozzarella. Herhaal dit en eindig met een laag mozzarella. Bestrooi met parmezaan en tijmblaadjes.
  6. Zet de ovenschotel 30 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn en de mozzarella gesmolten is.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 607.1 kcal
Koolhydraten 27.75 g
waarvan suikers 12.07 g
Vet 41.21 g
waarvan verzadigd 14.07 g
Proteïnen 28.86 g
Vezels 10.44 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin