Quiche met asperges en ham

55 MIN
4 personen
Quiche met asperges en ham

Een echte lente-quiche is deze met parmaham en asperges. Heerlijk smeuïg vanbinnen door het eiermengsel met room en cottagecheese.

Ingrediënten

  • 4 plakjes parmaham
  • 1 vel bladerdeeg
  • 250 g witte asperges
  • 2 eieren
  • 100 g cottagecheese
  • 1 el parmezaan, gemalen
  • 2 el room
  • 1 el vloeiende bloem
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de asperges, verwijder het harde stukje onderaan de stengel. Blancheer ze 7 minuten in gezouten water. Laat ze uitlekken en opdrogen op keukenpapier.
  3. Leg het bladerdeeg op bakpapier in een rechthoekige bakvorm.
  4. Leg de plakjes ham op het deeg en schik daarover de asperges.
  5. Klop de eieren los met de room. Vermeng met de cottage cheese en spatel de bloem onder het mengsel. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  6. Schep het kaas-eimengsel op de asperges. Bestrooi met gemalen parmezaan.
  7. Bak 35 minuten in het midden van de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 365.19 kcal
Koolhydraten 26.22 g
waarvan suikers 4.2 g
Vet 22.14 g
waarvan verzadigd 9.85 g
Proteïnen 14.85 g
Vezels 1.93 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin