Quiche met asperges en parmaham

55 MIN
4 personen
Quiche met asperges en parmaham

Een echte lente-quiche is deze met parmaham en asperges. Heerlijk smeuïg vanbinnen door het eiermengsel met room en cottagecheese.

Ingrediënten

  • 250 g witte asperges
  • 4 plakjes parmaham, in reepjes gesneden
  • 1 vel bladerdeeg
  • 2 bio-eieren
  • 100 g cottagecheese
  • 1 el parmezaan, gemalen
  • 2 el lichte room
  • 1 el vloeiende bloem
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de asperges, verwijder het harde stukje onderaan de stengel. Blancheer ze 7 minuten in gezouten water. Laat ze uitlekken en opdrogen op keukenpapier.
  3. Leg het bladerdeeg op bakpapier in een rechthoekige bakvorm.
  4. Leg de plakjes ham op het deeg en schik daarover de asperges.
  5. Klop de eieren los met de room. Meng met de cottagecheese en spatel de bloem door het mengsel. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  6. Schep het kaas-eimengsel op de asperges. Bestrooi met gemalen parmezaan.
  7. Bak 35 minuten in het midden van de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 371.68 kcal
Koolhydraten 25.82 g
waarvan suikers 4.41 g
Vet 22.17 g
waarvan verzadigd 9.72 g
Proteïnen 16.93 g
Vezels 1.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin