Andijviestoemp met walnoten

30 MIN
4 personen
Andijviestoemp met walnoten

Echte winterkost, deze andijviestoemp met spekjes en rookworst bij. De walnoten zorgen voor een crunchy verrassing. Serveer met een schep mosterd!

Ingrediënten

  • 350 g rookworst
  • 100 g spek, in reepjes
  • 1 kg aardappel, geschild en in stukken
  • 400 g andijvie, grof gesneden
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 50 g walnoten
  • 120 g kruidenkaas
  • 160 ml melk
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
  2. Verwarm ondertussen de rookworst. Snijd nadien in schijfjes.
  3. Bak de spekjes krokant in de boter. Haal ze uit de pan en bak er de ui in.
  4. Giet de aardappelen af en plet ze met een pureestamper fijn. Meng er de warme melk, de kruidenkaas, de spekjes, de ui en de andijvie door. Breng op smaak met peper en zout. Warm op en zet goed door elkaar.
  5. Verdeel de puree over de borden en bestrooi ze met de walnoten. Serveer met de rookworst.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 982.14 kcal
Koolhydraten 53.42 g
waarvan suikers 7.43 g
Vet 68.93 g
waarvan verzadigd 25.27 g
Proteïnen 33.16 g
Vezels 12.68 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin