Spruitjesstoemp met speklapjes

35 MIN
4 personen
Spruitjesstoemp met speklapjes

Geen fan van spruitjes? Probeer dan eens deze verrassende spruitjesstoemp met zoute speklapjes erbij als tegengewicht. Zeker eens proberen!

Ingrediënten

  • 250 g spek, in sneetjes
  • 1 kg aardappel, geschild en in stukken
  • 700 g spruiten
  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • 50 g boter
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen samen met de spruiten gaar in gezouten water. Giet af en stamp ze tot puree.
  2. Voeg de melk, twee derde boter en het ei toe aan de puree en roer goed om. Kruid af met nootmuskaat, peper en zout.
  3. Laat de rest van de boter smelten in een pan en bak hierin de speklapjes krokant en goudbruin. Serveer dit bij de spruitjesstoemp.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 954.48 kcal
Koolhydraten 53.38 g
waarvan suikers 8.29 g
Vet 75.51 g
waarvan verzadigd 30.57 g
Proteïnen 14.43 g
Vezels 13.75 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin