Prei-mosterd stoemp met rookworst en spekjes

25 MIN
2 personen
Prei-mosterd stoemp met rookworst en spekjes

Simpele kost, dat smaakt het beste op een koude dag! Geniet van deze heerlijke romige preistoemp, op smaak gebracht met mosterd en krokant gebakken spekjes en plakjes gebakken rookworst. Comfort food waar je het hele gezin blij mee maakt!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 prei
  • 1 rookworst
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 2 el boter
  • 1 el mosterd
  • 3 el melk
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Snij het groene deel en de wortel van de prei weg, was grondig en snij in ringen. Kook de aardappelen en de prei gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Snij de rookworst in plakjes. Verhit een pan en bak de spekblokjes krokant. Schep uit de pan.
  3. Smelt de helft van de boter in de pan waarin je de spekjes gebakken hebt en voeg de plakjes rookworst toe. Bak ze mooi aan, aan beide kanten.
  4. Giet de aardappelen en prei af, hou enkele ringen prei apart voor de afwerking en stamp de rest van de aardappelen en prei fijn met een pureestamper. Meng er de resterende boter, de krokant gebakken spekjes, de mosterd en de melk door. Kruid met peper en zout.
  5. Serveer de preistoemp met de plakjes rookworst en enkele preiringen erbovenop.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1079.03 kcal
Koolhydraten 61.15 g
waarvan suikers 12.27 g
Vet 68.18 g
waarvan verzadigd 39.41 g
Proteïnen 37.42 g
Vezels 15.5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin