Een lekkere worst met rookaroma die heerlijk smaakt bij koud weer! Er bestaan verschillende varianten van de rookworst. Het type dat we hier het vaakst vinden, is de Gelderse rookworst. Die is al voorgekookt en hoeft dus enkel nog opgewarmd worden. Dat kan op verschillende manieren: opwarmen (nog in de verpakking in heet water), grillen, bakken,... Het smaakt allemaal heerlijk bij een stevige 'stoemp' of 'stampot' zoals ze in Nederland zeggen. We hebben er zowaar honger van gekregen, dus snel aan de slag met één van deze heerlijke stevige potjes! Maak er een fijn avondmaal van, gesjelleug!
Hutsepot met spruitjes en rookworst
Hutsepot is een typisch gerecht uit de Vlaamse keuken! Een stevige lekkere stoofpot waarbij wintergroenten, vlees en aardappelen samen in één kookpot gaan. Bekijk recept
Zuurkoolstamppot met gegrilde rookworst
Een echte winterse stamppot met zuurkool en een heerlijke gegrilde rookworst erbij. Ideaal na een lange, stevige winterwandeling! Bekijk recept
Ovenschotel met prei en rookworst
Echte winterse comfort food: een ovenschotel met aardappelblokjes, prei, rookworst en een romig saus. En uiteraard ook met een heerlijk kaaskorstje, genieten! Bekijk recept
Spinaziestoemp met rookworst en uiensaus
We haalden inspiratie bij onze Noordenburen voor dit eenvoudige maar overheerlijke gerecht! Zij maken het meestal met boerenkool, maar met spinazie is het ook heel lekker! Bekijk recept
Prei-mosterd stoemp met rookworst en spekjes
Simpele kost, dat smaakt het beste op een koude dag! Geniet van deze heerlijke romige preistoemp, op smaak gebracht met mosterd en krokant gebakken spekjes en plakjes gebakken rookworst. Comfort food waar je het hele gezin blij mee maakt! Bekijk recept
Andijviestoemp met walnoten
Echte winterkost, deze andijviestoemp met spekjes en worst bij. De walnoten zorgen voor een crunchy verrassing. Serveer met een schep mosterd! Bekijk recept