Wortelstoemp met spekjes, chipolata en gebakken uiringen

40 MIN
4 personen
Wortelstoemp met spekjes, chipolata en gebakken uiringen

De perfecte winterkost, als je’t ons vraagt! Wortelstoemp met krokante spekjes, heerlijke chipolata worstjes en daar nog gebakken uiringen bij. Genieten!

Ingrediënten

  • 4 chipolataworsten
  • 100 g spek, in blokjes
  • 800 g aardappelen
  • 800 g wortelen, in stukjes
  • 2 uien, in ringen
  • 2 klontjes boter
  • 1 laurierblad
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
  2. Bak in een stoofpot de ajuin bruin in een klontje boter. Voeg er dan de wortelen bij. Roer om en laat mee stoven. Doe er het laurierblad, wat peper, zout en nootmuskaat bij.
  3. Schenk hierbij wat water tot de wortelen onder staan. Laat verdampen tot de wortelen gaar zijn. Haal het laurierblaadje eruit.
  4. Meng de gekookte aardappelen onder de wortelen en pureer ze tot een stoemp met behulp van een passe-vite. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Bak ondertussen het spek krokant in boter. Laat uitlekken op keukenpapier en meng ze nadien onder de wortelpuree.
  6. Bak de chipolataworstjes knapperig in boter. Serveer ze bij de wortelpuree.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 690.57 kcal
Koolhydraten 43.55 g
waarvan suikers 12.11 g
Vet 38.56 g
waarvan verzadigd 16.55 g
Proteïnen 37.65 g
Vezels 12.04 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin