Aardpeersoepje met gedroogde Italiaanse ham en tuinkers

30 MIN
4 personen
Aardpeersoepje met gedroogde Italiaanse ham en tuinkers

Aardpeer was een beetje een vergeten wintergroente, maar kent de laatste jaren een heuse revival. En terecht, vinden wij. De ietwat nootachtige smaak in een romige soep is een feestelijke klassieker. De krokante prosciutto en tuinkers maken dit voorgerecht of hapje echt af.

Ingrediënten

  • 300 g aardperen
  • 2 preiwitten
  • 1 sjalot
  • 1 bakje tuinkers
  • 4 plakjes prosciutto
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 el bloem
  • 100 ml room
  • 1 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardperen en snij in gelijke stukjes. Snij de prei in ringen. Snij de sjalot fijn.
  2. Verwarm de grill van de oven voor. Schik de plakjes prosciutto op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 10 minuten onder de grill, tot de prosciutto uitgedroogd en krokant is. Verkruimel in kleine stukjes.
  3. Verhit de boter in een kookpot en voeg de sjalot toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de aardpeer en prei toe. Laat 5 minuten stoven, bestrooi met bloem, schep om en voeg dan de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout. Mix en zeef de soep.
  4. Schenk de soep in kommetjes en werk af met een wolkje room, de crumble van prosciutto en enkele takjes tuinkers en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 263.73 kcal
Koolhydraten 20.99 g
waarvan suikers 3.92 g
Vet 15.92 g
waarvan verzadigd 8.57 g
Proteïnen 9.07 g
Vezels 2.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin