Vichyssoise met witloof en grijze garnalen

75 MIN
4 personen
Vichyssoise met witloof en grijze garnalen

Een feestmenu bereiden op een budget is niet altijd makkelijk. Maar dat het niet altijd duur hoeft te zijn om chique te zijn, bewijst dit feestelijk koud soepje afgewerkt met witloof en grijze garnalen. Het past perfect als voorgerecht maar geserveerd in kleine glaasjes en is het ook een smakelijk hapje.

Ingrediënten

  • 150 g grijze garnalen, gepeld
  • 3 stronkjes witloof
  • 200 g aardappelen
  • 2 preiwitten
  • 1 ui
  • 1 bosje bieslook
  • 400 ml groentebouillon
  • 200 ml melk
  • 100 ml room
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de preiwitten in ringen. Snij de ui fijn. Schil de aardappelen en snij in gelijke blokjes. Snij het witloof grof, maar hou enkele blaadjes apart.
  2. Stoof de ui, prei, witloof en aardappelblokjes aan in boter op een zacht vuur. Schenk er de groentebouillon en melk bij en laat 15 minuten koken. Kruid met peper en zout. Mix en zeef de soep.
  3. Meng er de room door en laat de soep volledig afkoelen.
  4. Snij voor het serveren de bieslook fijn en het witloof in fijne reepjes. Schenk de Vichyssoise in glaasjes en werk af met bieslook, rauw witloof en de grijze garnalen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 278.18 kcal
Koolhydraten 18.64 g
waarvan suikers 8.27 g
Vet 15.37 g
waarvan verzadigd 8.41 g
Proteïnen 14.53 g
Vezels 6.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin