Patatas bravas met balletjes in tomatensaus

30 MIN
4 personen
Patatas bravas met balletjes in tomatensaus

Een Spaanse klassieker, met een leuke Belgische twist: patatas bravas met kruidige balletjes in tomatensaus. Ideaal als tapa bij een biertje of wijntje.

Ingrediënten

  • 500 g gemengd gehakt
  • 600 g frietaardappelen, in gelijke blokjes
  • 500 g tomaten, gezeefd
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 ei
  • 1 el paneermeel
  • 4 el olijfolie
  • frituurolie
  • 4 el peterselie, fijngehakt
  • 1 kl pilipili, gemalen
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Meng in een kom het paneermeel en het ei onder het gehakt. Doe er de ui, 1 teentje knoflook en de helft van de peterselie bij. Meng alles goed en kruid met peper en zout. Rol de balletjes ter grootte van een walnoot. Laat ze even rusten.
  2. Laat de aardappelblokjes weken in koud water.
  3. Stoof de rest van de knoflook aan in 2 eetlepels olijfolie. Doe er na 2 minuten de gezeefde tomaten bij en kruid met pilipili, peper en zout. Laat op een laag vuur sudderen.
  4. Warm de friteuse voor op 150° C.
  5. Spoel de aardappelblokjes en laat ze uitlekken op een handdoek.
  6. Bak de blokjes een eerste keer in 150° C en verhoog daarna het vuur tot 180° C. Bak ze een tweede keer en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de blokjes met zout.
  7. Bak ondertussen de gehaktballetjes goudbruin in 2 eetlepels olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  8. Verdeel de aardappelen en gehaktballetjes over kleine bordjes en overgiet ze met de tomatensaus. Werk af met de rest van de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 826.34 kcal
Koolhydraten 33.92 g
waarvan suikers 5.27 g
Vet 63.21 g
waarvan verzadigd 18.34 g
Proteïnen 29.52 g
Vezels 6.83 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin