Huzarensalade

30 MIN
4 porties
Huzarensalade

Huzarensalade is een klassieker uit grootmoeders keuken, maar nog steeds heel lekker. Je kan er naar believen restjes groenten in verwerken.

Ingrediënten

  • 200 g varkensvlees, in blokjes
  • 400 g aardappelen, geschild en in blokjes, vastkokend
  • 200 g veldsla
  • 1 appel, geschild en in blokjes
  • 8 kerstomaten, gehalveerd
  • 10 zilveruitjes, fijngehakt
  • 100 g doperwten
  • 1 augurk, fijngehakt, zoetzuur
  • 2 eieren, hardgekookt en in partjes
  • 4 el mayonaise
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el boter
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelblokjes gaar in gezouten water. Giet af en zet even opzij.
  2. Kruid het vlees met peper en zout en bak het gaar in de boter.
  3. Blancheer ondertussen kort de doperwten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  4. Meng de aardappelblokjes, appel, augurk, zilveruitjes, erwtjes en het vlees door elkaar. Roer er voorzichtig de mayonaise en de azijn door en kruid bij met peper en zout. Laat afkoelen in de koelkast.
  5. Schep de salade goed om en doe er de veldsla bij. Garneer met ei, kerstomaatjes en peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 378.33 kcal
Koolhydraten 27.99 g
waarvan suikers 5.71 g
Vet 20.21 g
waarvan verzadigd 5.42 g
Proteïnen 18.96 g
Vezels 5.68 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin