Wortelsoep met sinaasappelroom

40 MIN
4 personen
Wortelsoep met sinaasappelroom

Een hartverwarmende wortelsoep is heerlijk voor koude winterdagen. Werk de soep verrassend af met sinaasappelroom. Ideaal als voorgerecht voor een feestmaal.

Ingrediënten

  • 150 g aardappelen, geschild en in stukken
  • 700 g wortelen, in grote stukken
  • 100 g preiwitten, in grote stukken
  • 100 g witte selder, in grote stukken
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 sinaasappel, geperst
  • 30 g bloem
  • 1½ l groentebouillon
  • 200 ml room
  • 1 kl poedersuiker, gezeefd
  • 40 g boter
  • 4 takjes tijm
  • 1 takje peterselie
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kl kurkuma
  • 1 kl bieslook, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Fruit de ui met de knoflook glazig in de boter. Voeg de wortelen, de preiwitten, de aardappelen en de selder toe. Bestrooi met de bloem en de kurkuma en roerbak de groenten 5 minuten.
  2. Blus de groenten met de groentebouillon en het sap van anderhalve sinaasappel. Roer goed om. Knoop de tijm, de peterselie en het laurierblaadje tot een kruidentuiltje. Hang in de soep en laat 20 minuutjes koken.
  3. Meng de poedersuiker met de room en klop half op. Doe er het sap van een halve sinaasappel bij en klop stijf.
  4. Verwijder het kruidentuiltje. Pureer de groenten met een staafmixer en kruid af met peper en zout.
  5. Verdeel de soep over 4 kommen. Werk af met een lepeltje sinaasappelroom en de bieslook. Serveer goed heet.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 455.05 kcal
Koolhydraten 37.13 g
waarvan suikers 18.88 g
Vet 29.37 g
waarvan verzadigd 16.68 g
Proteïnen 8.74 g
Vezels 11.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin