Zelf tortilla’s maken is niet moeilijk. Wil je echter de traditionele tortilla maken dan heb je hiervoor een speciale soort maisbloem nodig, en om het echt goed te kunnen doen ook nog een tortillapers. En ja, zelfs ik heb dat voorlopig nog niet…


Maar dat kan de pret niet drukken, want deze havermouttortilla's kan je eenvoudig met tarwebloem en havermout maken, en met een deegrol kan je ze redelijk eenvoudig uitrollen.




Homemade havermouttortilla's
Homemade havermouttortilla's

Bovendien zijn ze heel lekker van smaak, gezond en snel klaar.En daarmee heb je een basis voor een hele reeks fantastische maaltijden: quesadillastaco's, wraps, … Ik heb ze heel sober gevuld met stukjes kip, tomaat, sla en komkommer. Maar laat je verbeelding spreken, en vul ze met waar je op dat moment zin in hebt.



Wat heb je nodig?



  • 100 g tarwebloem

  • 100 g havermout vlokken

  • 150 ml water

  • 1 koffielepel instant gist

  • een snuifje zout

  • eventueel nog andere kruiden naar smaak (koriander, peper, pimenton, …)

  • olie


Wat moet je doen?



  1. Meng de bloem en havermout vlokken met het water, de kruiden, de gist en het zout tot een glad deeg.

  2. Als het deeg nog wat droog is, voeg dan nog wat water toe. Laat 20 minuten rusten.

  3. Verdeel het deeg in 6 à 8 stukken. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol cirkelvormig uit tot ongeveer 2 mm dikte.

  4. Doe in een antikleefpan een beetje olie en bak ze aan beide kanten tot ze beginnen te kleuren.

  5. Doe voor iedere wrap opnieuw een beetje olie in de pan.

  6. Vul ze verder naar smaak.