Enchiladas

40 MIN
4 personen
Enchiladas

Enchiladas is een Mexicaanse ovenschotel met tortilla's, rundsgehakt en tomatensaus. Werk af met heerlijke cheddarkaas. Serveer met guacamole.

Ingrediënten

  • 8 tortilla's
  • 600 g rundsgehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 takjes koriander, gehakt
  • 80 g cheddarkaas, geraspt
  • 250 ml tomatenpassata
  • 100 ml salsa saus
  • 125 ml zure room
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl cayennepeper
  • 1 el Mexicaanse kruidenmix
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Fruit de sjalot en de knoflook glazig in de olijfolie. Voeg de paprika toe en stoof even mee. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Kruid met komijn, cayennepeper, Mexicaanse kruidenmix, peper en zout. Voeg de salsa toe en meng goed.
  2. Schep de passata in een ovenschaal. Bestrijk de tortilla's dun met zure room. Verdeel er het gehaktmengsel over en rol dicht. Leg ze in de ovenschaal. Bestrijk met de rest van de zure room en bestrooi met geraspte cheddar. Zet 10 tot 15 minuten in de oven, tot de kaas begint te smelten.
  3. Serveer met de gehakte koriander erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 796.32 kcal
Koolhydraten 51.58 g
waarvan suikers 6.25 g
Vet 44.35 g
waarvan verzadigd 23.24 g
Proteïnen 43.77 g
Vezels 3.41 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin