Gebakken burrito met smeuïg gehakt

25 MIN
2 personen
Gebakken burrito met smeuïg gehakt

Burrito betekent 'kleine ezel' in het Spaans. En ja, er is wel degelijk een link met dit gerecht. Net zoals je een burrito kan volstoppen met vanalles en nog wat, konden ezels (destijds) een variëteit aan spullen dragen. Aha! Weer een keukenweetje rijker!

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 300 gr rund-varkensgehakt
  • 2 el shoarmakruiden (of komijn)
  • 2 el roomkaas (met paprikasmaak)
  • 4 wraps
  • 150 gr maïs (blik)
  • ijsbergsla
  • olie
  • zout en zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snipper de sjalot fijn en pers de knoflook. Snijd de paprika in blokjes van 0,5 cm.
  2. Verhit een scheutje olie in een pan. Fruit de sjalot, knoflook en paprika zo'n 2-4 min op middelhoog vuur. Voeg vervolgens het gehakt toe. Prak met een spatel het vlees in stukken en laat 2-4 min. meebakken. Kruid met de shoarmakruiden.
  3. Voeg 1 el roomkaas per persoon toe aan de pan met het gehakt. Roer om en laat smelten. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper. Zet het vuur uit.
  4. Burrito's: schik de gehaktmengeling samen met wat maïs (uitgelekt) en enkele bladeren ijsbergsla in het midden van de wrap. Plooi de zijkanten naar binnen en rol stevig op tot een burrito. Verhit een scheutje olie in een tweede pan en bak de burrito's zo'n 1-3 min. op middelhoog tot hoog vuur. Draai niet te vaak om en duw wat aan. Geef de burrito de tijd om krokant en goudbruin te worden, maar laat niet aanbranden.
  5. Halveer de burrito's en schik op een bord of plankje. Serveer met de rest van de sla, maïs en roomkaas. Smakelijk!
  6. TIP: Lijkt zo'n burrito opvouwen en bakken een hele klus? Bak dan gewoon de wrap even in de pan met een scheutje olie, laat krokant worden en vul 'm met al het lekkers.