Bic mac taco's

20 MIN
2 personen
Bic mac taco's

Het liefdeskind van een big mac hamburger en een taco! Een heerlijk originele 'tik tok kooktrend' die wij maar al te graag oppikken. Let op, je krijgt er wel vettige 'pollekes' van. Werk af met het heerlijke homemade sausje.

Ingrediënten

  • 200 gr gemengd gehakt
  • 4 mini-tortilla's
  • 1 sjalot
  • 50 gr augurken in schijfjes
  • 2 kl texmex-kruiden
  • 2 el ketchup
  • 2 el mayonaise
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 grote little gem
  • 1 tomaat
  • 1 mini-komkommer
  • boter
  • peper en zout
  • 4 vierkante plakjes belegen kaas of cheddar

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Maak eerst het sausje. Snij de helft van de sjalot fijn. Snij de helft van de augurk in fijne blokjes. Doe in een kommetje, samen met de ketchup, mayonaise, paprikapoeder en een snuf peper en zout. Meng goed.
  2. Snij de sla in reepjes. Snij de tomaat in blokjes. Snij de komkommer in plakjes.
  3. Snij de rest van de sjalot fijn. Doe in een mengkom, samen met het gehakt, de texmex-kruiden, peper en zout. Meng goed en vorm er 4 porties van.
  4. Smelt boter in een pan. Duw een portie gehakt op een mini-tortilla en leg dan met de vleeskant naar beneden in de pan en duw goed aan. Leg er afhankelijk van de grootte van je pan meer taco's bij, of bak ze apart. Laat 4-5 minuten bakken op de vleeskant en draai dan om. Leg meteen een plakje kaas op het vlees. Zet even een deksel op de pan en laat nog 2-3 minuten bakken.
  5. Schik de big mac taco's op de borden en leg er sla, tomaat, komkommer en augurk bij. Schep het sausje erover. Vouw de tortilla's dubbel zoals een taco en eet meteen op.