Miniwraps met scampi en guacamole met rode kool-appelsalade

25 MIN
2 personen
Miniwraps met scampi en guacamole met rode kool-appelsalade

Moet het snel gaan? Dan komen deze mini-wraps als geroepen. Hartig, fris en knapperig tegelijkertijd. Dit is trouwens het perfecte entertaingerecht als je vrienden over de vloer krijgt.

Ingrediënten

  • ½ groene appel
  • 1 wortel
  • 100 gr rode kool (fijngesneden)
  • 2 kl BBQ-kruiden
  • 1 avocado
  • 125 gr Griekse yoghurt
  • 6 mini-wraps
  • 12 scampi
  • olijfolie
  • scheutje witte wijnazijn
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Snijd de appel in dunne reepjes. Rasp de wortel fijn (schillen hoeft niet). Meng de appel, wortel en rode kool in een kom. Breng op smaak met een scheut olijfolie, de witte wijnazijn, een snuifje BBQ-kruiden, zout en zwarte peper.
  2. Guacamole: snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Lepel uit en prak met een vork of zet er even de staafmixer in. Breng op smaak met een lepeltje Greek style-yoghurt, zout en zwarte peper (zie tip).
  3. Geef de miniwraps wat hitte in een pan zonder vetstof, in de broodrooster of in de microgolf. 1-2 min. volstaat.
  4. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de scampi 2 min. langs elke kant op hoog vuur. Kruid met de BBQ-kruiden en zwarte peper.
  5. Beleg de miniwraps met een laagje guacamole, het slaatje en de scampi. Werk af met een extra toef Greek style-yoghurt. Smakelijk!
  6. TIP: Geef de guacamole gerust wat extra pit met een snuifje cayennepeper of wat chilivlokken.