Spaghetti carbonara kan je simpelweg in 1 grote kookpot klaarmaken. Supergemakkelijk toch? En we beloven het je, het is minstens even lekker als het origineel.
Ingrediënten
1 courgette
2 eieren
1 teentje knoflook
10 g bladpeterselie
100 g gerookt spek
200 g spaghetti
100 ml lichte room
30 g parmezaan
1 kl olijfolie
peper en zout
BEREIDING
Rasp de courgette met een grove rasp. Scheid het eiwit van de dooiers (het eiwit heb je niet nodig in dit recept). Pers de knoflook. Hak de bladpeterselie heel fijn. Breng per persoon 300 milliliter water aan de kook in een waterkoker.
Zet een grote kookpot op het vuur en verhit de olijfolie. Voeg de spekjes toe en laat 4 minuten bakken. Schep regelmatig om. Voeg dan de geraspte courgette en de knoflook toe. Laat nog 2 minuten bakken en giet er dan het heet water bij en voeg de spaghetti toe. Roer goed om, zodat de spaghetti onderstaat. Breng aan de kook en laat 12 minuten pruttelen. Roer regelmatig om.
Meng ondertussen de eidooiers, room, fijngehakte bladpeterselie, peper, zout en 3/4de van de geraspte parmezaan in een kommetje. Controleer of de pasta gaar is, haal de kookpot van het vuur en roer er het eimengsel door. Serveer met de rest van de parmezaan erover gestrooid.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.