Spaghetti carbonara kan je simpelweg in 1 grote kookpot klaarmaken. Supergemakkelijk toch? En we beloven het je, het is minstens even lekker als het origineel.
Ingrediënten
1 courgette
2 bio-eieren
1 teentje knoflook
10 g bladpeterselie
150 g gerookte spekblokjes
200 g spaghetti
1 brikje lichte room
30 g parmezaan
1 kl olijfolie
peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Was en rasp de courgette met een grove rasp. Scheid het eiwit van de dooiers (het eiwit heb je niet nodig in dit recept). Pers de knoflook. Hak de bladpeterselie heel fijn. Breng per persoon 300 milliliter water aan de kook in een waterkoker.
Zet een grote kookpot op het vuur en verhit de olijfolie. Voeg de spekblokjes toe en laat 4 minuten bakken. Schep regelmatig om. Voeg dan de geraspte courgette en de knoflook toe. Laat nog 2 minuten bakken en giet er dan het heet water bij en voeg de spaghetti toe. Roer goed om, zodat de spaghetti onderstaat. Breng aan de kook en laat 9 minuten pruttelen zonder deksel. Roer regelmatig om.
Meng ondertussen de eidooiers, room, fijngehakte bladpeterselie, peper, zout en 3/4 van de geraspte parmezaan in een kommetje. Controleer of de pasta gaar is, haal de kookpot van het vuur en roer er het eimengsel door. Kruid eventueel nog bij met peper en zout naar eigen smaak. Serveer met de rest van de parmezaan erover gestrooid.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.