Waarom ik nog steeds zéér enthousiast ben over de fusie tussen Foodbag en 15gram.be? Naast de keuze uit héél veel gerechten (35 ondertussen!), heb je bij Foodbag ook veel originele extra's, die bij je maaltijdbox kunnen geleverd worden. Één daarvan is de bakbox: een box met alle ingrediënten en een recept om een heerlijk dessert op tafel te toveren, goed voor 6 porties!

Tropical American pancakes
Tropical American pancakes

De thuistest


Dat wilde ik wel eens testen! Op het menu: Tropical American pancakes. Super fluffy pannenkoekjes met een zelfgemaakte fruitcoulis en lekker veel vers, tropisch fruit erbij, wauw! In de box vind je een aparte receptfiche en alle ingrediënten. Bloem en suiker etc. zijn al afgewogen, zodat je dat niet zelf meer hoeft te doen, handig!

Voor het deeg meng je bloem, suiker, melk, bakpoeder en eidooiers. Het eiwit klop je apart op, en dat spatel je onder het beslag. Dit, samen met het bakpoeder, zal ervoor zorgen dat je lekker fluffy pannenkoekjes zal hebben.

bakbox
De Foodbag bakbox, the making of...


Terwijl het deeg even rust, maak je de fruitcoulis: je perst een sinaasappel uit en warmt het sap op. Daarbij komen blokjes mango en wat suiker. Dit laat je even doorkoken en mix je dan met een staafmixer tot een coulis. Bij de coulis gaat ook nog passievrucht. Je snijdt een verse ananas en de rest van de mango in blokjes, om bij de pannenkoekjes te serveren. Het fruit is trouwens perfect rijp!

Na 40 minuten kan ik een prachtige stapel van 12 luchtige pannenkoeken met een heerlijke friszure coulis en veel vers fruit serveren aan mijn gezin. Heel veel enthousiasme en gesmul aan de tafel, wat een succes! De rest van de pannenkoekjes bewaar ik in een doosje (en het fruit en de coulis ook), en zal ik morgenochtend bij het ontbijt serveren. Dat zal (nog eens!) smaken! Het recept ontdek je hier. 


Op het menu


Wil je zelf ook een bakbox in huis halen? Dit staat er de komende weken op het menu:

  • 29 september - 2 oktober 2023: Zweedse haverkoekjes met chocolade

  • 6 oktober - 9 oktober 2023: Cinnamon buns

  • 13 oktober - 16 oktober 2023: Appelflap

  • 20 oktober - 23 oktober 2023: Chocomousse

  • 27 oktober - 30 oktober 2023 (herfstvakantie!): American pancakes met gebakken appeltjes en confituur

  • 3 november - 6 november 2023: Tarte tatin met appel en amandel

  • 10 november - 13 november 2023: Gember-citroenmuffins


Tarte tatin met appel en amandel
Tarte tatin met appel en amandel, in de bakbox van 3 tot 6 november!


Veel bakplezier! Welk gebak zou jij graag in een bakbox zien? Laat het weten in de comments!