Tropical American pancakes

40 MIN
12 stuks
Tropical American pancakes

Fluffy American pancakes met een zelfgemaakte coulis met sinaasappel, mango en passievrucht en afgewerkt met lekker veel fris tropisch fruit!

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 3 el suiker
  • 1 mango
  • 4 passievruchten
  • 200 gr bloem
  • 1½ kl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 175 ml melk
  • 1 ananas
  • boter
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Tip: Het is heel belangrijk om het deeg even te laten rusten, enkel zo kunnen de pannen- koekjes fluffy en luchtig worden.
  2. Schep de bloem, het bakpoeder en 2 el suiker in een ruime kom. Voeg een snuifje zout toe en meng goed.
  3. Splits de eieren. Klop het eiwit op tot een schuimige massa.
  4. Maak een kuiltje in het bloemmengsel en giet de melk erbij. Voeg het eigeel eraan toe. Schep daarna voorzichtig het eiwit eronder. Meng alles goed met een spatel of een klopper (meng het mengsel voorzichtig, zodat het luchtig blijft). Laat het mengsel zo’n 15-20 min. rusten (zie tip).
  5. Coulis: pers een halve sinaasappel. Giet het sinaasappelsap in een steelpannetje. Voeg 1 el water en 1 el suiker eraan toe. Schil de mango en snijd in stukjes. Schep de helft van de mango mee in het steelpannetje en warm op een laag vuurtje. Laat even sudderen en neem van het vuur. Mix tot een gladde saus. Schep het vruchtvlees van 2 passievruchten mee in de saus en laat nog even kort opkoken. Neem van het vuur en laat afkoelen.
  6. Snijd intussen de rest van de sinaasappel in stukjes. Schep het vruchtvlees uit de overige passievruchten. Schil de ananas en snijd in hapklare stukken.
  7. Verhit een klontje boter in een ruime (koeken)pan. Giet er 2-3 pannenkoekjes in van ongeveer 10 cm doorsnede. Bak de onderkant goudbruin in zo’n 2-3 min. op een middelhoog vuur. Draai de pannenkoekjes om als er belletjes op de bovenkant verschijnen. Bak ongeveer 10-12 pannenkoekjes.
  8. Serveer de pancakes met de mango, sinaasappelstukjes, passievruchten en de ananas. Werk af met de coulis. Smakelijk!