Massaman curry pasta

25 MIN
4 personen
Massaman curry pasta

De lekkerste currypasta maak je zelf! Met de juiste verse ingrediënten is dit zoveel lekkerder dan de versie uit een potje.

Ingrediënten

  • 1 gember, of galangal, geschild en fijngesneden
  • 2 kl citroengras, fijngesneden
  • 3 kl sjalotten, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 kl zout
  • ½ el garnaal, pasta
  • 4 rode pepers, zaadjes verwijderd en geweekt in water, gedroogd
  • 1 kl kruidnagel
  • 1 kl peperbol
  • 1 kl komijnzaad
  • 1 kl korianderzaad
  • 1 kl venkelzaad
  • 1 kl kardemompeul
  • 1 kl kaneelpoeder

BEREIDING

  1. Doe de kruidnagel, peperkorrels, komijnzaden, korianderzaadjes, venkelzaadjes en kardemomzaadjes in een antikleefpan en rooster tot ze beginnen te geuren. Stamp ze fijn in een vijzel.
  2. Doe wat olie in de wok en laat hierin de fijngesneden sjalot, look, galangal en citroengras lichtjes kleuren.
  3. Doe dit met de rest van de ingrediënten in de vijzel of de blender en maal fijn.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 38.27 kcal
Koolhydraten 6.15 g
waarvan suikers 0.66 g
Vet 0.74 g
waarvan verzadigd 0.06 g
Proteïnen 1.5 g
Vezels 0.95 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin