Pasta carbonara met spekjes, champignons en pastinaakchips

35 MIN
2 personen
Pasta carbonara met spekjes, champignons en pastinaakchips

Als we een favoriet pastagerecht móeten kiezen, dan zou carbonara onze persoonlijke hitlijst halen. Die kaas, dat spek, de pure eenvoud: heerlijk! Alleen komen er weinig groenten aan te pas. Niet zo 2022, dus daar passen we snel een mouw aan.

Ingrediënten

  • 1 grote pastinaak
  • 2 eieren
  • 200 gr spaghetti
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr spekreepjes
  • 250 gr witte champignons
  • 100 gr Gran Moravia (of parmezaan)
  • 10 gr krulpeterselie
  • olijfolie
  • boter
  • 1 kl paprikapoeder
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Snijd de pastinaak in fijne plakjes (schillen hoeft niet). Schik ze mooi naast elkaar op de bakplaat en smeer er een beetje olijfolie op. Kruid met het paprikapoeder, zout en zwarte peper. Zet in de oven en bak de pastinaakchips goudbruin en knapperig in zo’n 10-12 min.
  3. Breek de eieren in een apart kommetje en kluts goed. Kruid met een snuifje zout en flink wat zwarte peper. Zet even opzij.
  4. Kook de pasta in zo'n 8 min. al dente (zie tip). Proef zeker even! Bewaar 3 el van het kookvocht.
  5. Hak de knoflook fijn en snijd de champignons in plakjes. Smelt een klontje boter in een pan op hoog vuur en fruit de knoflook zo’n 2 min. Voeg de spekjes en champignons toe en bak ze zo’n 4-5 min.
  6. Hak de Gran Moravia fijn, of rasp de parmezaan.
  7. Schep het eimengsel, kookvocht en de fijngehakte kaas onder de warme pasta en kruid eventueel nog extra met zwarte peper.
  8. Schep er daarna de spekjes en champignons onder. Serveer met de krokante pastinaak en werk naar smaak af met de krulpeterselie. Smakelijk!
  9. TIP: Giet je pasta af en schep er een klontje boter onder. Hierdoor blijft de romige saus beter aan je pasta kleven. Lekker!