Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook in zo'n 8 min. al dente.
Snijd intussen de paprika in fijne repen (zie tip). Halveer de kerstomaten. Hak de ui en het basilicum fijn (houd enkele blaadjes apart voor de afwerking).
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan. Fruit de ui op middelhoog vuur tot hij glazig is en voeg dan de paprikareepjes toe. Roerbak 2-3 min. en schep vervolgens de roomkaas samen met een scheutje water in de pan. Voeg de tomaten toe en laat nog 5 min. pruttelen op zacht vuur. Breng op smaak met de fijngehakte basilicum, zout en zwarte peper.
Bak intussen het spek in een pan zonder vetstof op een matig vuur.
Serveer de pasta met het roomsausje, de groenten en het spek. Werk af met de blaadjes basilicum. Smakelijk!
TIP: Schil de paprika eerst met een dunschiller voor een mildere smaak.