Gemarineerde spieringlapjes met picklesboter, gegrilde aardappelen en salade

35 MIN
2 personen
Gemarineerde spieringlapjes met picklesboter, gegrilde aardappelen en salade

Varkensvlees en pickes, dat is werkelijk een overheerlijke combinatie! De spieringlapjes worden geroosterd op de barbecue, en daar laat je dan een schepje picklesboter over smelten. Werkelijk hemels! Grill ze!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 125 g kerstomaten
  • 2 el pickles
  • 2 gemarineerde spieringlapjes
  • 50 g rucola
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Warm je barbecue op (kolen of gas) als je die gebruikt. Haal de boter uit de koeling.
  2. Was en halveer de aardappelen in de lengte. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de aardappelen 11 à 12 minuten.
  3. Snij de kerstomaten in kwartjes. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico en peper en zout. Dit is de dressing.
  4. Maak de boter zacht met een vork in een kommetje en meng er de pickles door. Zet in de koeling.
  5. Giet de aardappelen af, doe ze terug in de kookpot en laat ze kort drogen op het vuur. Doe ze in een kom en meng met de olijfolie.
  6. Rooster de gemarineerde spieringlapjes op de barbecue, 3-4 minuten per kant. Of bak ze in een pan. Leg ook de voorgekookte aardappelen kort op de barbecue, ongeveer 2 minuten per kant. Of grill ze in een grillpan.
  7. Doe een schepje picklesboter op het vlees, zodra je het van de barbecue haalt. Kruid de aardappelen met peper en zout.
  8. Leg de gemarineerde spieringlapjes met de picklesboter op borden. Leg er de geroosterde aardappelen bij. Schik er de rucola en kerstomaten bij, bedruppel met de dressing en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 805.34 kcal
Koolhydraten 39.13 g
waarvan suikers 1.79 g
Vet 58.65 g
waarvan verzadigd 20.93 g
Proteïnen 28.57 g
Vezels 6.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin