Zalm in papillot

35 MIN
4 personen
Zalm in papillot

Door zalm in papillot te garen, blijft hij heerlijk mals en sappig. Met courgette, wortel, tomaten en olijfjes erbij, heb je een heerlijk gezond avondmaal!

Ingrediënten

  • 4 zalmfilet
  • 200 g rijst
  • 2 courgettes, in plakjes
  • 2 wortelen, in plakjes
  • 2 tomaten, in partjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 12 olijven, ontpit
  • 2 el citroensap
  • 5 ml olijfolie
  • 1 plukje saffraandraadje
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Stoof de ui, de wortelen en de courgettes kort aan in een scheutje olijfolie. Doe hierbij de olijven, de tomaten en de knoflook.
  3. Verdeel de groenten over vier stukken bakpapier. Beleg met zalmfilet en besprenkel met enkele druppels olijfolie en citroensap.
  4. Kruid met Italiaanse kruiden, peper en zout. Vouw het bakpapier dicht en zet gedurende 25 minuten in de oven.
  5. Kook intussen de rijst gaar in gezouten water met saffraan. Serveer bij de vis.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 500.52 kcal
Koolhydraten 25.84 g
waarvan suikers 12.43 g
Vet 27.06 g
waarvan verzadigd 5.52 g
Proteïnen 36.59 g
Vezels 5.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin