Fishsticks, daar wordt jong en oud toch blij van? Serveer ze met een stoemp met veel groentjes bij en een lekkere tartaarsaus. Genieten!
Ingrediënten
500 gr bloemige aardappelen
1 kleine pastinaak
300 gr fishsticks
150 gr spinazie
150 gr tartaarsaus
olie
boter
scheutje melk
snuifje nootmuskaat
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snijd de aardappel en pastinaak in stukken van 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook gaar in 15-20 min.
(Doe deze stap pas als de aardappelen bijna gaar zijn). Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een pan op middelhoog vuur (zie tip). Bak de fishsticks 4-6 min. aan beide kanten goudbruin.
Giet intussen de aardappelen en pastinaak af en stamp, samen met een scheutje melk, tot een smeuïge puree. Voeg de spinazie handje per handje toe en laat slinken. Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper.
Serveer de spinaziepuree met de fishsticks en tartaarsaus. Smakelijk!
TIP: Extra crispy fishsticks? Bak ze enkele minuten op 180°C goudbruin in de friteuse.