Vispannetje met prei, mosterd en broccolipuree

30 MIN
2 personen
Vispannetje met prei, mosterd en broccolipuree

We geven het nostalgische vispannetje een moderne upgrade. Met veel groenten, een verrassende saus en een onweerstaanbaar korstje. In een feestelijke bui? Schep de puree in een spuitzak en maak sierlijke toefjes.

Ingrediënten

  • 1 grote broccoli
  • 500 gr bloemige aardappelen
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 1 prei
  • ½ blokje visbouillon
  • 2 el mosterd
  • 300 gr witte visfilet
  • scheutje melk
  • 2 el boter
  • 40 gr bloem
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot met lichtgezouten water aan de kook voor de broccoli. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel van de broccoli in kleine blokjes van ongeveer 1 cm (zie tip). Kook de broccoli 5 min. in het kokende water. Giet af en zet opzij.
  2. Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet) en zet in een kookpot net onder water met een snuif zout. Kook in 15-20 min. gaar. Giet de aardappelen af. Stamp, samen met de helft van de broccoli en een scheutje melk, tot een smeuïge puree. Kruid met de Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C en zet de grillstand aan. Snijd de prei in dunne ringen van 1 cm. Smelt de boter in een pan en fruit de prei 5-7 min. tot die mooi zacht is. Bestrooi vervolgens met de bloem. Meng onder elkaar en laat 1 min. bakken. Blus met 50 ml warm water per persoon en verkruimel de visbouillon eroverheen. Laat 5 min. pruttelen op zacht vuur. Meng tot slot de mosterd onder de saus en kruid met zwarte peper.
  4. Snijd de vis in blokjes van 2 cm. Schep ze samen met de rest van de broccoliroosjes in een ovenschaal. Overgiet met de prei-mosterdsaus en schep de puree erbovenop. Maak de puree mooi plat met een vork (zie foto) en schuif de ovenschaal 12-15 min. in de oven, tot de bovenkant mooi gegratineerd is.
  5. Serveer het gegratineerde vispannetje. Smakelijk!
  6. TIP: Gooi de steel van de broccoli nooit weg, maar verwerk hem mee in een puree of soep. Hij bevat veel vitamines.