Zalm met geroosterde prei, dragon-aardappelpuree en beurre noisette

30 MIN
2 personen
Zalm met geroosterde prei, dragon-aardappelpuree en beurre noisette

De prei wordt op hoge temperatuur geroosterd, waardoor ze wat krokant aan de buitenkant wordt en mooi zacht vanbinnen. Daarbij een lekker stukje zalmfilet, een verrassende dragon-aardappelpuree en een beurre noisette sausje.

Ingrediënten

  • 2 prei
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 10 g dragon
  • 2 zalmfilet
  • 2 el olijfolie
  • 3 el boter
  • 3 el melk
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verwijder het buitenste blad van de prei en was de prei grondig. Snij elke stengel in 3 gelijke stukken en snij de balkjes dan overlangs in twee. Bestrijk een ovenschaal met de helft van de olijfolie. Schik de gehalveerde balkjes in de ovenschaal. Kruid met peper en zout. Zet 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de balkjes prei halverwege om.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  3. Doe 2/3de van de boter in een steelpannetje en laat op een zacht vuur smelten, tot de boter lichtjes bruin begint te kleuren. Haal van het vuur en hou opzij. Voeg een snufje zout toe.
  4. Pluk de blaadjes van de takjes dragon en hak fijn.
  5. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de zalmfilets 3-4 minuten per kant.
  6. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper, zout en dragon toe. Meng goed.
  7. Serveer de dragon-aardappelpuree met de balkjes geroosterde prei, de zalm en giet er de beurre noisette over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 984 kcal
Koolhydraten 62.3 g
waarvan suikers 11.77 g
Vet 61.17 g
waarvan verzadigd 21.58 g
Proteïnen 41.19 g
Vezels 15.25 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin