Dorade met zuiderse tapenade

45 MIN
4 personen
Dorade met zuiderse tapenade

Vis wordt nog lekkerder, met een heerlijk smaakvol korstje erover, zoals deze dorade met een zuiderse tapenade, met daarbij witloof-aardappelpuree bij.

Ingrediënten

  • 4 doradefilets
  • 12 aardappelen, zachtkokend
  • 6 stronkjes witloof
  • 4 uien, fijngesnipperd
  • 200 g zongedroogde tomaten
  • 100 g groene olijven
  • 4 el parmezaan, geraspt
  • 2 el paneermeel
  • 4 klontjes boter
  • 1 el olijfolie
  • 2 el suiker
  • 6 takjes basilicum
  • 6 takjes peterselie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
  3. Stoof de witloofstronkjes aan in 2 klontjes boter. Laat ze goudbruin kleuren en kruid met peper en zout. Blus met 2 scheutjes water. Laat afgedekt verder garen op een zacht vuur. Snijd ze nadien in kleine stukjes.
  4. Doe de tomaten, de olijven, de basilicumblaadjes, de peterselie en parmezaan in een blender. Schenk er een scheut olijfolie bij en kruid met peper en zout. Mix tot een tapenade.
  5. Bestrijk hiermee de doradefilets en leg ze in een met olijfolie ingevette ovenschaal. Strooi er het paneermeel over en bak 12 minuten in de warme oven tot de vis een krokant korstje krijgt.
  6. Giet ondertussen de aardappelen af en stamp ze grof. Meng er een klontje boter door.
  7. Stoof de ui aan in een klontje boter. Breng op smaak met peper, zout en de suiker. Roer er de witloof en aardappelen door.
  8. Haal de vis uit de oven en verdeel over de borden. Serveer met het aardappel-witloof mengsel.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 685.78 kcal
Koolhydraten 45.33 g
waarvan suikers 15.97 g
Vet 36.19 g
waarvan verzadigd 16.41 g
Proteïnen 40.89 g
Vezels 10.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin