Yakisoba (bami) met scampi

20 MIN
2 personen
Yakisoba (bami) met scampi

Yakisoba zijn Japanse gebakken noedels. Een quick fix voor wie zin heeft in een smaakvol wokgerecht. Traditioneel wordt het met varkensvlees gemaakt, maar wij gaan vandaag voor scampi's. Ook een heerlijke combinatie! Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 150 g eiernoedels
  • 1 lente-uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 20 scampi's
  • 2 el oestersaus
  • 2 el sojasaus
  • 400 g wokmix
  • 2 el arachideolie
  • 2 el ketchup
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de eiernoedels gaar in 3 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  2. Snij de lente-ui in fijne ringetjes. Pers de knoflook. Dep de scampi's droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout. Meng de oestersaus met de sojasaus en de ketchup in een kommetje.
  3. Verhit de helft van de arachideolie in een wok en roerbak de scampi's samen met de knoflook 2-3 minuten, tot de scampi's roze kleuren. Schep uit de wok en hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de rest van de arachideolie in de wok en voeg de wokmix toe. Voeg per persoon 1 eetlepel water toe. Roerbak 4 minuten op hoog vuur, tot het water verdampt is. Voeg dan de gekookte noedels en de saus toe. Roerbak nog 2 minuten, voeg de scampi's terug toe en roerbak nog 1 minuut.
  5. Schep de noedels in kommetjes, werk af met lente-ui en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 700.27 kcal
Koolhydraten 71.98 g
waarvan suikers 13.94 g
Vet 22.47 g
waarvan verzadigd 4.16 g
Proteïnen 47.18 g
Vezels 7.24 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin