Gebakken noedels met paprika en scampi

20 MIN
2 personen
Gebakken noedels met paprika en scampi

Een heerlijk toegankelijk Oosters gerecht, deze gebakken noedels met paprika, rode ui en gemarineerde scampi in een heerlijk sausje. Gemakkelijk en snel én we durven te gokken dat zelfs kinderen ervan zullen smullen!

Ingrediënten

  • 150 g eiernoedels
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 20 scampi's
  • 2 el sojasaus
  • ½ limoen
  • 3 el arachideolie
  • 1 el maïszetmeel
  • 2 el ketchup
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de eiernoedels gaar in 3 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  2. Snij de rode ui in partjes (2 cm breed). Snij de gele paprika in reepjes. Schil de gember en snij in dunne reepjes. Pers de knoflook. Snij de lente-ui in ringen.
  3. Doe de scampi's in een kom, kruid ze met peper en zout en bestuif ze met het maïszetmeel. Voeg 1/3de van de arachideolie en de knoflook toe. Schep goed om en laat even rusten in de koeling.
  4. Meng de sojasaus met de suiker, het sap van de limoen en de ketchup in een kommetje. Dit is de saus.
  5. Verhit 1/3de van de arachideolie in een wok en voeg de scampi's toe. Roerbak ze twee minuten. Schep uit de wok en hou ze warm onder aluminiumfolie.
  6. Verhit de rest van de arachideolie in de wok en voeg de rode ui, paprika en de gember toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de saus en de gekookte noedels toe. Roerbak nog 2 minuten, voeg de scampi's terug toe en laat ze kort doorwarmen.
  7. Serveer de gebakken noedels en werk af met lente-ui.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 727.36 kcal
Koolhydraten 86.22 g
waarvan suikers 18.84 g
Vet 25.25 g
waarvan verzadigd 3.67 g
Proteïnen 36.17 g
Vezels 4.46 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin