Pittige wok met scampi's en bloemkool

25 MIN
2 personen
Pittige wok met scampi's en bloemkool

Op zoek naar een gezond en licht gerecht met veel pit en smaak? Dan biedt de Chinese keuken veel inspiratie. Wat dacht je van dit pittige wokgerecht met bloemkool en scampi's? Makkelijk en snel klaar!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • ½ bloemkool
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 20 scampi's
  • 1 kl chilivlokken
  • 10 g koriander
  • 1 kl suiker
  • 1 el maïszetmeel
  • 2 el arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en de bloemkool in kleine roosjes. Pers de knoflook. Schil de wortelen en snij ze in fijne staafjes (julienne).
  2. Doe per persoon 100 milliliter water in een maatbeker en roer er het maïszetmeel door. Voeg de sojasaus, de suiker en de sesamolie toe en meng.
  3. Dep de scampi's droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout. Verhit de helft van de arachideolie in een grote pan of wok. Voeg de scampi's en de helft van de knoflook toe. Roerbak 3 minuten, tot de scampi's beginnen te kleuren. Schep uit de pan en hou de scampi's warm onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de rest van de arachideolie in de pan waarin je de scampi's gebakken hebt en voeg de fijngesneden ui, de wortelstaafjes, de bloemkool, de rest van de knoflook en de chilivlokken toe (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Roerbak 5 minuten en voeg dan de saus toe. Laat 5 minuten pruttelen onder deksel. Hak ondertussen de koriander fijn.
  5. Voeg de scampi's toe en laat nog 2 minuten doorwarmen.
  6. Serveer het wokgerecht en werk af met de fijngehakte koriander.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 1 november.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 28 oktober om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 478.96 kcal
Koolhydraten 31.3 g
waarvan suikers 21.11 g
Vet 24.6 g
waarvan verzadigd 3.78 g
Proteïnen 28.67 g
Vezels 10.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin