Wrap met kip en gegrilde courgette, portobello en truffelmayo

30 MIN
2 personen
Wrap met kip en gegrilde courgette, portobello en truffelmayo

Verlangen je smaakpapillen dit BBQ-seizoen naar een lekker én creatief gerecht? Deze wrap met kip en courgette stelt niet teleur. Voeg een schepje luxe toe met wat truffelmayo. Een wrap over? Probeer dan eens de TikTok Tortilla Challenge!

Ingrediënten

  • ½ rode ui
  • 1 courgette
  • 2 portobello's
  • 2 kipfilets
  • 2 kl BBQ-kruiden
  • 4 wraps
  • ½ ijsbergsla
  • truffelmayonaise (naar smaak)
  • olijfolie
  • 1½ el witte wijnazijn
  • 1 kl suiker
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de ui in fijne ringen en pekel in een kommetje met 0,5 el water per persoon, de witte wijnazijn, suiker en een snuifje zout. Schep goed om en zet even opzij.
  2. Snijd de courgette en portobello in plakjes. Houd apart.
  3. Schep de courgette in een ruime kom, giet een flinke scheut olijfolie erbij en kruid met zout en zwarte peper. Hussel goed onder elkaar.
  4. Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime pan en bak de kipfilet zo’n 4-5 min. per zijde. Kruid met de BBQ-kruiden, zout en zwarte peper (zie tip). Schep de laatste 3-4 min. de portobello erbij en laat meebakken.
  5. Verhit een grillpan (of BBQ) en gril de courgette in 2-3 min. gaar.
  6. Warm intussen de wraps op in een droge, warme pan. Je kan de wraps ook 30 sec. opwarmen in de microgolfoven.
  7. Controleer of de kipfilet gaar is en snijd in reepjes. Scheur de ijsbergsla in stukken.
  8. Beleg de wraps met de kippenreepjes, gegrilde courgette, portobello, enkele blaadjes sla en gepekelde ui. Werk af met de truffelmayonaise. Smakelijk!
  9. TIP: Wrijf de BBQ-kruiden goed in de kipfilet en leg samen met de courgette op de BBQ!