Mexicaanse wrap met kip, gele paprika, maïs en zure room

30 MIN
2 personen
Mexicaanse wrap met kip, gele paprika, maïs en zure room

Waarom moeilijk als het makkelijk kan? Speciaal voor jou, creëerden we een bordje dat snel gemaakt, lekker én een hit is bij kinderen! Niet zeker of ze de paprika zullen smaken? Laat hen meehelpen, want wat je zelf maakt, smaakt zoveel beter.

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele paprika
  • 2 tomaten
  • 2 kipfilets
  • 2 kl Tex-Mex kruiden
  • 100 gr zure room
  • 4 wraps
  • 150 gr maïs
  • olijfolie
  • snuifje paprikapoeder
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snipper de sjalot en pers de knoflook. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de tomaat in blokjes.
  2. Verhit een flinke scheut olie in een ruime pan en fruit de sjalot en knoflook zo’n 2 min. Voeg de paprika en tomaat eraan toe en laat zo’n 3-4 min. stoven op middelhoog vuur.
  3. Verhit intussen een scheutje olie in een braadpan. Kruid de kipfilet met een snuifje paprikapoeder, zout en zwarte peper en bak zo'n 5-7 min. per zijde op middelhoog vuur.
  4. Kruid de groenten met de tex-mexkruiden en schep 1 kl zure room per persoon eronder (zie tip). Schep goed om en breng op smaak met zout en zwarte peper. Laat even doorwarmen.
  5. Controleer of de kipfilet gaar is en snijd in reepjes.
  6. Warm de wraps op in een droge, warme pan. Je kan de wraps ook 30 sec. opwarmen in de microgolfoven.
  7. Beleg de wraps met de kippenreepjes en groenten. Werk af met de maïs en de rest van de zure room. Smakelijk!
  8. TIP: Wil je de groenten toch net iets pittiger? Voeg een snuifje cayennepeper of wat chilivlokken toe!