Caesar salad-wrap met kip, kerstomaten en komkommer

25 MIN
2 personen
Caesar salad-wrap met kip, kerstomaten en komkommer

Klassiekers een twist geven, daar houden we van. We maken van de wereldberoemde caesarsalade een (binnenkort even legendarische) wrap. De succesformule blijft overeind, we voegen enkel de wrap en een snuifje 15gram toe. Win-win!

Ingrediënten

  • 200 gr kerstomaten
  • 1 rode ui
  • 1 minikomkommer
  • ½ Romeinse sla
  • 300 gr kippenblokjes
  • 4 wraps
  • 50 gr Gran Moravia (of Parmezaan)
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl honing
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Dressing: meng in een kommetje de mosterd met een scheutje olijfolie en wat honing. Breng op smaak met zout en zwarte peper
  2. Halveer de kerstomaten. Halveer de rode ui en snijd in halve ringen. Snijd de komkommer in linten met behulp van een dunschiller.
  3. Snijd de Romeinse sla overlangs in parten en gril in een pan zonder vetstof (zie tip). Haal uit de pan en verhit vervolgens een scheutje olijfolie in dezelfde pan. Bak de blokjes kip in 5-10 min. goudbruin op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  4. Warm de wrap op in een droge, warme pan (Je kan de wrap ook 30 sec. opwarmen in de microgolfoven en daarna vullen en oprollen zoals een burrito).
  5. Stel je wrap naar smaak samen met de kippenblokjes, tomaat, komkommerlinten, rode ui, Romeinse sla, dressing en Gran Morvavia. Smakelijk!
  6. TIP: Je kan de Romeinse sla ook iets fijner hakken.